Skip to main content

Voorkeurshouding

Als een baby veel op de rug ligt, wat feitelijk het algemene advies is tegen wiegendood, kan tijdens de eerste levensmaanden een voorkeurshouding ontstaan. Dit kan leiden tot een afplatting van het achterhoofd (brachycephalie) of aan één zijde van het hoofd (plagiocephalie)  Bij een voorkeurshouding houdt de baby het hoofd zelf veel naar dezelfde kant en niet/nauwelijks naar de andere kant, of draait het hoofd bijna nooit spontaan.

Indien u of bijvoorbeeld het consultatiebureau of het kinderdagverblijf tekenen van een voorkeurshouding zien is het belangrijk  verschillende maatregelen te nemen. U kunt een afspraak maken met Tessa Jansen, kinderoefentherapeut om een meting te laten uitvoeren ter beoordeling van de mate van afplatting of scheefstand. Hierover leest u hier meer.

Voorkeurshouding voorkomen

Een kinderoefentherapeut, gespecialiseerd in 0-4 jarigen, kan u helpen bij het voorkomen, verminderen of opheffen van een voorkeurshouding en daarmee schedelasymmetrie, afplatting of scheefgroei van de schedel voorkomen, verminderen of verhelpen.

Voorkeurshouding Beweeg-Wijs Breda

Een persoonlijke aanpak
gericht op een optimale gezondheid