Skip to main content
Geen categorie

3 November: NCA dag tegen de rugpijn

By 30 oktober 2021No Comments

Jaarlijks organiseert de NCA de dag tegen de rugpijn. Op deze dag kan jong en oud terecht bij NCA chiropractoren voor een gratis rug- en nekcheck of meer informatie. Natuurlijk doet ChiroCura hier ook aan mee. Stuur dus snel een e-mailtje of whatsapp’je om een afspraak te maken voor een gratis rug- of nek analyse bij ChiroCura Chiropractie Goes in de week van 3 November

Elk jaar heeft de dag tegen de rugpijn een andere focus, dit jaar staat de dag tegen de rugpijn in het teken van ‘kinderen zijn de toekomst’. Dit onderwerp is gekozen om aandacht te besteden aan het alarmerend groeiende aantal kinderen met rugklachten.

Lage rugpijn is inmiddels volksziekte nummer 1. Circa 2 miljoen mensen hebben last van rugpijn en de chiropractor lost dat op door effectieve behandeling en professionele advisering. Wij helpen u om uw pijn onder controle te krijgen en u weer vrij en vol vertrouwen te laten bewegen.

Lichamelijke klachten komen ook voor bij baby’s en kinderen en wel 70-80% van de kinderen zal een keer lage rugpijn ervaren voor zijn twintigste levensjaar. Lichamelijke klachten bij kinderen kunnen ontstaan door de groei, valpartijen, sportblessures, verkeerde houding, zware rugtassen, lange schermtijd op tv, tablet, telefoon of spelcomputer, minder beweging, een scoliose of overgewicht. Lage rugklachten bij jongeren voorspellen ook rugklachten in hun volwassen leven, dus voorkomen is beter dan genezen! Hierbij spelen behandeling, beweging, een goeie houding en informeren een belangrijke rol. De behandeling wordt altijd aangepast aan de klacht en leeftijd van het kind. Lees hier een uitgebreid artikel met alle ins en outs van rugklachten bij jongeren.

Heeft u, of kent u iemand die last heeft van rugklachten, nekpijn, of hoofdpijn? ChiroCura Chiropractie Goes kan uw rug gratis en vrijblijvend beoordelen op de aanwezigheid van mogelijke functie problemen. Tijdens een screening kunt u 1 op 1 met de chiropractor kort uw klachten bespreken. Ook is er de gelegenheid om, indien gewenst,  de stand/functie van de wervelkolom te laten beoordelen. Op basis hiervan wordt er een indicatie gegeven of het voor u zinvol is om eventueel verder te gaan middels chiropractie. Ook kunt u terecht met uw vragen over bijvoorbeeld vergoedingen van verzekeraars. Contacteer ons snel via mail op hello@beweeg-wijs-nieuw.local, via Whatsapp op 06-43270254 of telefonisch op 0113-623003.

Let op! Bij ChiroCura Chiropractie Goes worden geen baby’tjes behandeld. Wel kunnen wij andere therapeuten adviseren indien uw baby of peuter klachten heeft.