Skip to main content
Geen categorie

Verzekering

By 4 december 2021No Comments

Het is weer bijna het einde van het jaar. De tijd van Sinterklaas, kerst maar ook van het overstappen naar een andere zorgverzekering. Elk jaar kan je namelijk tot en met 31 december je zorgverzekering opzeggen. Je kan echter wel tot 31 januari een nieuwe zorgverzekering kiezen, zolang je de oude zorgverzekering maar voor de jaarwisseling hebt beëindigd. Dan gaat de nieuwe zorgverzekering in met terugwerkende kracht per 1 januari.

Veel mensen gaan daarom rond deze tijd kijken naar de mogelijkheid om over te stappen, dit kan zijn om geld te besparen of om beter vergoedingen te krijgen.

Maar hoe zit dat nu met chiropractie?

Chiropractie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering, hierbij wordt het eigen risico niet gebruikt. In de meeste pakketten wordt er een maximaal bedrag per dag vergoed, maar ook een maximum bedrag per jaar. Dit betekent dus dat bij het indienen van de factuur, u alleen het bedrag terug krijgt waarop u recht heeft. Het maximum bedrag per dag en per jaar kunt u terug vinden op uw polis, in de app van uw verzekering of door een telefoontje te plegen met uw zorgverzekering.

Natuurlijk wijzigen de polissen elk jaar. Dus ondanks dat u op dit moment goed verzekerd bent voor chiropractie, kan ik u aanbevelen om toch even op onderstaande website te controleren of de vergoedingen niet drastisch naar beneden gaan. Mocht u echter op dit moment niet of niet goed verzekerd zijn voor chiropractie, dan is dit het moment om uit te rekenen of het aangaan van een ander pakket of een andere verzekeringsmaatschappij zou kunnen lonen. Op de volgende website kunt u nagaan hoe chiropractie volgend jaar vergoed zal worden door alle maatschappijen en verschillende pakketten: http://www.chiropractievergoeding.nl/media/vergoedingen_chiropractie_2022.pdf