Skip to main content

Zwangerschaps-begeleiding

Bij Beweeg-Wijs kun je zwangerschapsbegeleiding-op-maat volgen. Dit is een eigentijdse, complete en zeer toegankelijke cursus waarin alle belangrijke zaken rondom een zwangerschap op een ontspannen wijze worden gedeeld.

Zeer praktisch, logisch en tot de verbeelding sprekend word je gecoacht en begeleid in deze onbeschrijflijk magische en ook heftige periode!

Waarom zwangerschapsbegeleiding?

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Zwangerschapsbegeleiding volgens de methode Cesar/Mensendieck kan een belangrijke rol spelen in het bewust worden van (de veranderingen in) je lichaam tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en in de periode na de bevalling.

Heeft u bekkenklachten? Lees dan hier verder!

Wat kun je verwachten?

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Zwangerschapsbegeleiding volgens de methode Cesar/Mensendieck kan een belangrijke rol spelen in het bewust worden van (de veranderingen in) je lichaam tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en in de periode na de bevalling.

In de cursus ‘zwangerschapsbegeleiding’ bij een oefentherapeut leer je allerlei houdingen en bewegingen zoals zitten, lopen en bukken op een verantwoorde manier. Ook wordt er aandacht besteed aan de voorbereiding op de bevalling en de herstelperiode daarna.

Er wordt informatie gegeven over het verloop van de bevalling, de verschillende fasen tijdens de bevalling, de soorten weeën, de ademhalingstechniek om de weeën op te vangen en de juiste perstechniek. Bekkenbodembewustwording speelt een belangrijke rol tijdens de cursus.

In elke les staat één thema centraal. Er is één partnerles waarin u samen met uw partner oefent en vooral ook de partner praktische tips en adviezen krijgt!

Ook na de bevalling kunnen nog een aantal lessen gevolgd worden om de bekkenbodemspieren weer verantwoord te leren trainen en van daaruit een aanzet te geven voor goede spieropbouw, zodat de draagkracht van bekken en rug toeneemt. Ook de wijze waarop je de baby draagt, optilt en de houding waarin je voedt krijgen aandacht.

Goede nazorg voor bekken en bekkenbodem voorkomt veel klachten in de toekomst!

Zwangerschapsbegeleiding in Breda

Algemene, individuele of korte cursus

Beweeg-Wijs biedt een algemene groepscursus aan van 7 bijeenkomsten waarvan 1 partneravond en 1 aan huis bezoek na de bevalling.  De lessen duren ongeveer een uur.

prijs: € 110,-

De individuele cursus bestaat ook uit 7 lessen van ongeveer 45 minuten maar hierin is er volop ruimte voor eigen wensen. Maar ook als je een last-minute cursus wilt volgen is de individuele begeleiding een prima manier om je voor te bereiden op de bevalling.

prijs: € 150,-

In beide cursussen komt aan de orde:

  • de voorbereiding op de bevalling; wat gaat er gebeuren, wat staat je te wachten? Wat doe je met een wee, of, wanneer is het nou echt een wee? hoe kun je effectief persen?
  • alle spiergroepen die een rol spelen tijdens de zwangerschap, bevalling en in het herstel erna krijgen uitgebreid aandacht. Soms juist ter versterking, vaak ook ter ontspanning! Oefeningen en theorie gaan hier hand in hand.
  • houding en beweging; wat gebeurt er met het bekken? klopt het wat je voelt in je lijf of is er iets niet helemaal in de haak?

De korte cursus bestaat uit 3 lessen van 1,5 uur die je bijvoorbeeld in je zwangerschapsverlof kunt volgen. Het accent ligt hierbij op de voorbereiding op de bevalling.

prijs: € 75,-

Inschrijfformulier zwangerschaps- begeleiding

Zwangerschapsbegeleiding aanvragen omgeving Breda